Faʻafefea ona filifili se slurry pamu?

Pe a faʻatautaia le slurries, e masani ona filifili tagata faʻaaoga i le va o paʻu-laina poʻo uʻamea fausiaina mo a latou pamu suavai. O loʻo taua i lenei tusitusiga nisi o fefaʻatauaiga ma faʻatapulaʻa e fesoʻotaʻi ma le faʻaogaina o se tasi o nei poloka slurry pump. Laulau 1 i le faaiuga o lenei tusitusiga maua ai aotelega faʻatusatusaga o uma mamanu.

Slurry o se suavai ma faʻamalolo faʻamauina. O le abrasiveness o slurry faalagolago i solids faʻatupuina, maaʻa, foliga, ma le mautu fasimea kinetic malosi faʻaliliuga e pamu luga. Slurries atonu e pala ma / pe faʻapogisa. Faʻaputuga mafai aofia ai faʻasalaga faʻasalaga poʻo lapoʻa mea maopoopo e masani ona le faʻatusatusa foliga ma tufatufaina.

Fuafuaina le taimi e faʻaaogaina ai le slurry style centrifugal pump e mafai ona avea ma se luʻi filifiliga. E masani lava o le tau o le pamu suavai e tele taimi nai lo le paipa vai masani ma o lenei e mafai ona faia ai le faʻaiuga e faʻaaoga le pamu vai e faigata tele. Tasi faʻafitauli i le filifilia o se ituaiga pamu o le fuafuaina pe leai le suavai e pamu o le mea moni a slurry. E mafai ona tatou faʻamatalaina se slurry o soʻo se suavai o loʻo iai le tele o uʻamea nai lo lena vai inu. I le taimi nei, e le o lona uiga e tatau ona faʻaaogaina se slurry pump mo soʻo se tusi talosaga ma le aofaʻi o aofaʻiga o mea mautu, ae o le mea sili e tatau ona mafaufauina i se pamu.

O le pamuina o le slurry i lona faigofie faigofie e mafai ona vaevaeina i ni vaega se tolu: o le malamalama, feololo ma mamafa mamafa. I se tulaga lautele, malamalama slurries o slurries e le o fuafuaina e aveina peʻa. O le iai o mea maʻa e tupu tele i se faʻalavelave le fuafuaina. I le isi itu, mamafa slurries o slurries ua fuafuaina e feaveaʻi mea mai le tasi nofoaga i le isi. Tele taimi o le aveina suavai i se mamafa slurry ua na o se leaga manaʻomia i le fesoasoani e feaveaia le manaʻoga mea. O le slurry feololo o se tasi e pa'ū i se mea i le va. E masani lava, ole pasene pasene i se auala slurry o le a amata mai le 5% i le 20% le mamafa.

A maeʻa ona faia se filifiliga pe o oe o feagai ma pe leai foi i se mamafa, feololo, pe mama moli, ua oʻo i le taimi e faʻafetaui ai se pamu i le talosaga. Lalo o se lautele lisi o uiga eseʻese o se malamalama, feololo, ma mamafa mamafa.

Malamalama Slurry uiga:
● O le iai o mea maʻa e teʻi lava ona te leʻi fuafuaina
● Malosi lapoʻa <200 microns
● E leʻo faʻamautu le fale
● O le kalave faapitoa gravity <1.05
● Itiiti ifo i le 5% uʻamea i le mamafa

Uiga feololo Slurry uiga:
● Faʻamau tele 200 microns i le 1/4 inisi (6.4mm)
● Nofoʻaga pe le faʻamautuina slurry
● O le kalave faapitoa gravity <1.15
● 5% i le 20% uʻamea i le mamafa

Uiga mamafa Slurry:
● O le autu a Slurry o le felauaiga o mea
● Solids> 1/4 inisi (6.4mm)
● Nofoʻaga pe le faʻamautuina slurry
● Le slurry faʻapitoa kalave> 1.15
● Sili atu nai lo le 20% faʻamau i le mamafa

O le lisi muamua o le tuʻinanau o se vave taʻiala e fesoasoani faʻavasega eseese pamu talosaga. Isi iloiloga e manaʻomia ona talanoaina pe a filifilia se pamu faʻataʻitaʻi o:
● Maʻaʻa malo
● Foliga foliga
● Tele vaega
● Saosaoa vae ma le itu
● Vaega tele
● Faʻamaʻafaʻila vaega
O le au mamanuina o slurry pumps na latou mafaufauina uma mea taua o loʻo taua i luga ma ua mamanuina pamu e tuʻuina atu ai i le tagata faʻaaogaina le maualuga faamoemoeina ola. Ae paga lea, e i ai ni fetuʻunaʻiga e faia ina ia maua ai se taliaina pamu olaga. O le laulau puʻupuʻu nei o loʻo faʻaalia ai le ata tisaini, penefiti, ma fetuʻunaʻiga o le pamu slurry.


Taimi lafoina: Ian-23-2021